Φόρτωση Εκδηλώσεις

20ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα» ΣΙΣΑ
21-22 Οκτωβρίου 2017
Πελοπόννησος – Στερεά Ελλάδα

Στις 21 Οκτωβρίου εκκινεί το μοναδικό στο είδος του Endurance Regularity Rally στην Ευρώπη, το «24 Ώρες Ελλάδα» που φέτος γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του!

Εξήντα ετοιμοπόλεμα πληρώματα με τα καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα τους θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί από την Ακρόπολη με κατεύθυνση προς Ισθμό και μετά προς Κλειτορία, όπου θα γίνει και η πρώτη ανασυγκρότηση της ημέρας. Μετά σειρά έχει η Πάτρα όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση του 20ου «24 Ώρες Ελλάδα» και θα τερματίσει το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα».

Γύρω στα μεσάνυχτα οι οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς και θα αρχίσει το νυχτερινό κομμάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλλυ. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα ενώσει το ημερήσιο με το νυχτερινό σκέλος, τα αποφασισμένα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και με τη συμπλήρωση περίπου 800 χιλιομέτρων και 24 ωρών θα τερματίσουν στην Αθήνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και μία στρατιά κριτών & χρονομετρών θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της μεγαλύτερης περιπέτειας στο χώρο του ελληνικού ιστορικού αυτοκινήτου.

Λίγα λόγια το 24 Ώρες Ελλάδα:

Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς και τα «youngtimer» 20-29 ετών.

Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.

Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 3 με 4 μονόωρες στάσεις καθώς και μία 3ωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση.

Χάρτης διαδρομής «24 Ώρες Ελλάδα» 2017»

Η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιόμετρα, ενώ για το 12ωρο έπαθλο στα 400 χιλιόμετρα για όσους δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους.
Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους.
Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 20 περίπου επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, ανοιχτές στην κυκλοφορία, με 40 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα.
Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απατούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα.
Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα!

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μπορούν να δηλώσουν έως τις 21 Σεπτεμβρίου και να επωφεληθούν του εκπτωτικού παραβόλου.

Έτοιμοι;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Share This Post, Choose Your Platform!