Φόρτωση Εκδηλώσεις

Βούλα – Κρεμασμένος Λαγός 2016
Rally Sprint Regularity
5 Ιουνίου 2016

Πριν λίγους μήνες μέσα από μια συζήτηση μεταξύ φίλων έπεσε μια ωραία ιδέα… «Τι λετε… να αναβιώσουμε τον Κρεμαστό Λαγό»;  Μερικοί παλιοί κάτοικοι και παλιοί αγωνιζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι το σωστό όνομα είναι «Κρεμασμένος Λαγός», άλλοι παλιοί επιμένουν πάλι στον «Κρεμαστό» αλλά αυτά έχουν μικρή σημασία. Η σωστή ονομασία ήταν «Ανάβαση Βούλας», όπου η πρώτη έγινε το 1972 και η τελευταία το 1977. Παρά τη σύντομη διάρκεια της ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο και άφησε ένα θρυλικό όνομα στον χώρο των ελληνικών αγώνων. Από τότε άλλαξαν πολλά, η δόμηση στο Πανόραμα Βούλας πύκνωσε και το (τότε καμένο) δάσος του Κρεμασμένου Λαγού προστατεύθηκε και έφθασε μέχρι τις μέρες μας να παραμείνει ανέγγιχτο.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αγκάλιασε & υποστήριξε την ιδέα του ΣΙΣΑ και αποφασίστηκε να γίνει μία ήπια αναβίωση που θα σεβόταν το περιβάλλον, θα προήγαγε την οδική ασφάλεια και δεν θα ενοχλούσε την πανίδα & τους κατοίκους της περιοχής. Ένα Rally Sprint Regularity, δηλαδή η κυκλική επανάληψη της ίδιας ειδικής διαδρομής ακριβείας, θα ήταν η ιδανική μορφή «αγώνα».

Στο παρελθόν αγωνίστηκαν στον Κρεμασμένο Λαγό ογκόλιθοι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, που οι λίγες γραμμές αυτής της σελίδας δεν φθάνουν για να τους μνημονεύσουμε.  Ο πρωταθλητής μοτοσικλέτας & ρέκορντμαν της Ανάβασης Βούλας, Δημήτρης Παπανδρέου, ο ίσως μεγαλύτερος εν ενεργεία έλληνας αγωνιζόμενος, Παντελής Πουλιάδης και οι βετεράνοι Γιάννης Λέκκας, Νίκος Κορομπίλης, Κυριάκος Κιοσέογλου, Διονύσης Σταβέρης, Κώστας Λούβαρης καθώς και ο Μανώλης Μοσχούς, γιός του αείμνηστου Μιχάλη Μοσχού, τίμησαν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση και τον ΣΙΣΑ.

Οι συμμετοχές, Legend & Regularity, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφθασαν τις 126. Αυτό δημιούργησε αρχικά μία δυσκολία στην οργάνωση γιατί ο χώρος στην πλατεία αγίου Νεκταρίου και στην είσοδο του Κρεμασμένου Λαγού ήταν περιορισμένος, ενώ για λόγους σεβασμού σε κατοίκους και επισκέπτες η πρόσβαση στον δρόμο του Κρεμασμένου Λαγού δεν έκλεισε καθόλου. Τελικά τα αρχικά μικροπροβλήματα ξεπεράστηκαν από την Οργάνωση, τα ωράρια τηρήθηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν με ένα πλατύ χαμόγελο.

Για την ιστορία νικητές του «Κρεμασμένου Λαγού 2016» ήταν: 1. Γιώργος Λάγγας & Ελένη Μαλτέζου με Alfa Romeo Alfetta που πήραν και την καρώ σημαία, 2. “HUFFY” & “TSIT” Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με Austin Cooper S και 3. Κώστας Μητρόπουλος & Δημήτρης Μπουνάζος με British Leyland Mini. Οι νικητές των επί μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & τη Δημοτική Αστυνομία για την υποστήριξη του, όλους τους κριτές και χρονομέτρες για τη βοήθεια τους, την Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη συνδρομή της στην ομαλή διεξαγωγή και τέλος όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης. Ραντεβού ξανά στον «Κρεμασμένο Λαγό 2017»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Share This Post, Choose Your Platform!